UITGEVERIJ 1001

Duizend en een uitgaven


'De dingen hebben wegen gevonden om te ontkomen aan de dialektiek van de zin, waar ze genoeg van hadden.' (J.B.) De eerste zin die uitgeverij Duizend & Een in 1985 uitbracht is programmatisch voor elke volgende publicatie.

'Elke keer opnieuw dat ene boek laten verschijnen, naast die duizenden andere', dat is het motto van de uitgeverij. We zijn steeds met duizend en een àndere dingen bezig, maar wel met voortdurende aandacht voor de suspense van de verschijningen.


Niet de categorieën cultuurfilosofie of kunstboeken kenmerken ons fonds, veeleer de theorie. Theorie in de zin van toezien en niet zozeer doorzien, betoveren veeleer dan onttoveren is wat tot publiceren aanzet. En dat kan op velerlei gebied. Van architectuur tot het recht, van schilderkunst tot een principe van het Kwaad.


Naast de reguliere uitgaven bestaat het fonds uit 2 reeksen, I Maestri del Celare en NOX.
De I MAESTRI DEL CELARE reeks heeft als motto:
Een oud spreekwoord zegt dat kunst neerkomt op het verhullen van de kunst, dat het de kunst is om de kunst te verbergen. ARS EST CELARE ARTEM.
De NOX reeks heeft als motto:
NOX is de neerslag van het vervloeien van de ooit omgrensde disciplines, van de samensmelting van feiten en speculaties, van cultuur en technologie. NOX is een reeks bundels met verhalen en (beeld) essays. Per bundel wordt een thema gekozen dat vanuit zoveel mogelijk verschillende invalshoeken wordt benaderd.


Voor particulieren:
Alle Duizend & Een boeken zijn leverbaar via de (erkende) boekhandel.
De via de website aangegeven boeken die met een formulier besteld moeten worden, zijn alleen direct via de uitgeverij leverbaar - en dus niet via Bol.com te bestellen. U kunt wel altijd via de boekhandel ook deze Duizend & Een boeken bestellen.
Uitgeverij Duizend & Een is in de regel aanwezig met een stand op de Uitmarkt te Amsterdam (laatste weekend in augustus), de Beurs voor Kleine Uitgevers in Paradiso te Amsterdam (tweede weekend in december), de Beurs voor het Andere Boek te Antwerpen (eind september/begin oktober) en DRUKsel te Gent (eind april).


Voor de boekhandels in Nederland en België:
Uitgeverij Duizend & Een is lid van de Koninklijke Vereniging van het Boekenvak (00.552) en lid van de Vereniging van Zelfstandige Uitgevers. De Duizend & Een boeken zijn uit voorraad leverbaar via het centraal depot van het Centraal Boekhuis te Culemborg. Uitgeverij Duizend & Een is aangesloten bij de Vervoers Centrale van het Centraal Boekhuis. De via de website aangegeven boeken die met een formulier besteld moeten worden, zijn alleen direct via de uitgeverij leverbaar - en dus niet via het CB.


Boekhandels kunnen met 40% boekhandelskorting deze boeken direct bij de uitgeverij bestellen onder vermelding van een ordernummer.
De distributie in België wordt geregeld door Van Halewyck, Diestsesteenweg 71/A,3010 Leuven
tel 016-353306/353310, fax 016-353307 (www.vanhalewijck.be)


Uitgeverij Duizend & Een
Admiraal de Ruyterweg 139
tel 020 6890494
Postbank 4911148
Kamer van Koophandel Amsterdam 33179408
BTW nummer 0820.72.887