UITGEVERIJ 1001

Duizend en een uitgaven


'De dingen hebben wegen gevonden om te ontkomen aan de dialektiek van de zin, waar ze genoeg van hadden.' (J.B.) De eerste zin die uitgeverij Duizend & Een in 1985 uitbracht is programmatisch voor elke volgende publicatie.

'Elke keer opnieuw dat ene boek laten verschijnen, naast die duizenden andere', dat is het motto van de uitgeverij. We zijn steeds met duizend en een àndere dingen bezig, maar wel met voortdurende aandacht voor de suspense van de verschijningen.


Niet de categorieën cultuurfilosofie of kunstboeken kenmerken ons fonds, veeleer de theorie. Theorie in de zin van toezien en niet zozeer doorzien, betoveren veeleer dan onttoveren is wat tot publiceren aanzet. En dat kan op velerlei gebied. Van architectuur tot het recht, van schilderkunst tot een principe van het Kwaad.


Naast de reguliere uitgaven bestaat het fonds uit 2 reeksen, I Maestri del Celare en NOX.
De I MAESTRI DEL CELARE reeks heeft als motto:
Een oud spreekwoord zegt dat kunst neerkomt op het verhullen van de kunst, dat het de kunst is om de kunst te verbergen. ARS EST CELARE ARTEM.
De NOX reeks heeft als motto:
NOX is de neerslag van het vervloeien van de ooit omgrensde disciplines, van de samensmelting van feiten en speculaties, van cultuur en technologie. NOX is een reeks bundels met verhalen en (beeld) essays. Per bundel wordt een thema gekozen dat vanuit zoveel mogelijk verschillende invalshoeken wordt benaderd.Voor particulieren:

Alle Duizend & Een boeken zijn leverbaar via de (erkende) boekhandel.
De via de website aangegeven boeken die met een formulier besteld moeten worden, zijn dus alleen direct via de uitgeverij leverbaar; soms alleen tweedehands via Bol.com.
Informatie over onze uitgaven of vragen kunt u natuurlijk direct aan ons mailen via info@uitgeverij1001.nl.

Uitgeverij Duizend & Een is in de regel aanwezig met een stand op de Uitmarkt te Amsterdam (laatste weekend in augustus), de Beurs voor Kleine Uitgevers in Paradiso te Amsterdam (tweede weekend in december).

Voor de boekhandels in Nederland en België:

Uitgeverij Duizend & Een is lid van de Vereniging van Zelfstandige Uitgevers. De Duizend & Een boeken zijn uit voorraad leverbaar via het Centraal Boekhuis te Culemborg; onze titels (isbn) zijn opgenomen bij het CB  als onderdeel van De Vrije Uitgevers (7500350).
De distributie in België gaat ook via het Centraal Boekhuis.

 De via de website aangegeven boeken die met een formulier besteld moeten worden, zijn alleen direct via de uitgeverij leverbaar. Boekhandels kunnen in de regel met 40% boekhandelkorting de boeken direct bij de uitgeverij bestellen onder vermelding van een ordernummer.

Onze vertegenwoordiging in Nederland en België doen we zelf – contact kunt u opnemen met gertjan@uitgeverij1001.nl

Internationale distributie:

 Al onze Engelse publicaties zijn buiten Nederland en België te bestellen via www.IdeaBooks.nl  te Amsterdam.

Uitgeverij Duizend & Een / 1001 Publishers
Admiraal de Ruyterweg 139
1056 EZ Amsterdam
tel. 0031 (0)20 6890494
info@uitgeverij1001.nl
www.uitgeverij1001.nl
IBAN – NL96 INGB 000 4911148
Kamer van Koophandel Amsterdam 33179408
BTW nr.: 0820.72.887 B01